Sebarang Pertanyaan?    Hubungi:03-6242 9944       Email: info@wirasaujana.com

PAKEJ MUSLIM KE ACEH 2019

PAKEJ TERMASUK :

 • Tiket penerbangan pergi balik kelas ekonomi  dengan menaiki Air Asia ( KUL – BTJ – KUL)
 • Cukai lapangan terbang
 • Daftar masuk bagasi (20kg) seorang
 • Penginapan 3 malam di hotel 3 bintang
 • ·       Sarapan pagi di hotel, makan tengahari & makan malam di restoran muslim tempatan
 • Tiket masuk ke tempat-tempat lawatan
 • Travel Insuran (Ikhlas Kembara Takaful)
 • Tempat-tempat lawatan seperti yang dinyatakan di dalam jadual perjalanan
 • Professional guide fasih berbahasa Indonesia
  01 beg traveling dari Wira Saujana Travel & Tours.

PAKEJ TIDAK TERMASUK :

 • Tips untuk Guide & Driver Rm 30 seorang sepanjang aturcara
 • Lebihan bagasi (hanya 20 kg sahaja yang dibenarkan oleh pihak  Airasia )
 • Perbelanjaan peribadi (dobi,telefon,minuman dll)

Aturcara Perjalanan Aceh

Tarikh : 10 Jan – 13 Jan 2019
Penerbangan: Air Asia
Harga : Promo /Adult : RM 1,590.00

Nota : (harga tertakluk kepada tarikh & masa penempahan tiket penerbangan Air Asia, harga berubah mengikut harga semasa)

HARI ATURCARA
HARI 01
Berkumpul di KLIA 2, 3 jam sebelum berlepas ke Banda Aceh. Tiba di airport Antarbangsa Sultan Iskandar Muda, setelah proses imigrasi dan ambil bagasi, anda akan dijemput oleh pemandu pelancong kami yang ramah dan baik. Kemudian ziarah ke perkuburan korban tsunami di Lambaro (sebanyak 46.718 orang dikebumikan disini). Makan tengah hari di Restauran Aceh Spesifik di bundaran Lambaro. Solat Zuhur jama' taqdim di Masjid Rahmahtullah, salah satu masjid yang selamat dari terjangan tsunami sementra sekeliling nya bersih di hapus oleh ombak tsunami. Setelah itu melawat ke Ulhe Lhe, lalu melihat kapal besar yang di dorong hingga 7 km ke dataran oleh gelombang Tsunami. Check in di hotel. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Aceh.
HARI 02
Morning Call Solat Subuh. Sarapan pagi di hotel. Munuju ke Kampung Lampulo di mana terdapat satu lagi peninggalan tsunami iaitu Kapal Kayu di atas rumah, kemudian melawat ke Museum utama Aceh, Maqam Sultan Iskandar Muda Gunongan dan Museum Tsunami. Makan tengahari di restoran tempatan. Solat Zuhur di masjid Raya Baitulrahman. Shopping di pasar Aceh. Kembali ke hotel, berehat dan Makan Malam di restoran tempatan. Bermalam di Aceh.
HARI 03
Morning call solat subuh, Sarapan Pagi di hotel. Kunjungan ke rumah anak yatim mangsa Tsunami (jika dikehendaki). Makan tengahari di restoran. Solat Zuhur jama' taqdim di Masjid Baitul Makmur. Menuju ke Souvenir Shop. Kembali ke hotel dan berehat. Makan malam di restoran tempatan. Bermalam di Aceh
HARI 04
Morning call solat subuh, Sarapan Pagi di hotel Daftar keluar hotel. Anda akan di bawa ke lapangan terbang untuk pulang ke Kuala Lumpur dengan penerbangan Air Asia, no pesawat AK 420. Pada jam 0825am. Anda dijangka sampai di Kuala Lumpur pada 1100 am, Insya’allah

Mahukan konsultansi dari kami? Hubungi 03-6242 9944

PAKEJ PELANCONGAN MUSLIM

Pilih Jenis Pakej Serta Semak Tarikh Penerbangan Disini