My Account

KUL-MED/JED-KUL (12H 10M)

Hari Kul / Med
01

Jemaah dikehendaki berada di KLIA sekurang-kurangnya 4 jam  sebelum berlepas iaitu pada jam 11 pagi. Berkumpul dikaunter K. Setibanya di Lapangan Terbang Madinah dan setelah selesai urusan Imigresen dan Kastam, para jemaah akan di sambut oleh wakil kami dan dibawa ke hotel dengan menaiki bas dan seterusnya mendaftar masuk ke Anwar Al Madinah Movenpick Hotel.

HARI Med / Ziarah DALAM
02

Jemaah akan dibawa Ziarah Dalam seperti Makam Rasulullah S.A.W dan Perkuburan Baqi (dipandu oleh mutawif lelaki & wanita untuk kali pertama sahaja). Kemudian jemaah bebas beribadat dan melakukan aktiviti sendiri.

HARI Med / Ziarah luar
03

Jemaah akan dibawa menziarahi beberapa tempat bersejarah di kota Medinah seperti Masjid Quba, Jabal Uhud, Masjid Qiblatain-lalu sahaja, Masjid Tujuh-lalu sahaja dan akhir sekali ke Pasar Kurma @ Ladang kurma di pandu oleh Mutawwif kami disana.

HARI Med / mek

 04

Jemaah bebas melakukan aktiviti sendiri sementara menunggu waktu untuk berlepas ke Mekkah.Selepas Solat Zohor perjalanan akan diteruskan ke Mekkah dengan menaiki bas dan singgah sebentar di Bir Ali untuk bermiqat Ihram ( siap sedia berpakaian Ihram).Setibanya di Mekkah,jemaah akan dibawa mendaftar masuk ke Hotel Nada Deafah.Setelah berehat seketika jemaah akan dibawa melakukan ibadat umrah dengan dipandu oleh Mutawif.
HARI Mek
05-07

Jemaah bebas beribadat dan melakukan aktiviti sendiri.

HARI Mek / Ziarah
08

Jemaah akan di bawa menziarahi beberapa tempat bersejarah di kota Makkah seperti Jabal Thur, Jabal Rahmah, Jabal Nur, Padang Arafah-lalu sahaja, Mudzalifah-lalu sahaja, Mina-lalu sahaja dan akhir sekali ke Ja’aranah. Sesiapa yang ingin mengerjakan umrah bolehlah bermiqat disini (siap sedia dengan pakaian ihram).

HARI Mek
09-10

Jemaah bebas beribadat dan melakukan aktiviti sendiri.

HARI Mek / Jed
11

Jemaah dinasihatkan menyelesaikan Tawaf Wida’ dengan segera. Selepas Solat Zohor jemaah akan dibawa ke Lapangan Terbang untuk pulang ke Kuala Lumpur.

HARI KUL
12

Jemaah dijangka tiba di Kuala Lumpur sekitar jam 1 petang. InsyaAllah.