Sebarang Pertanyaan?    Hubungi:03-6242 9944       Email: info@wirasaujana.com

PAKEJ MUSLIM KE IRAN 2019

PAKEJ TERMASUK :

 • Tiket penerbangan ekonomi – Mahan Air ( KUL – IKA – KUL )
 • Cukai lapangan terbang & insuran kapal terbang
 • Penginapan 6 malam di Tehran (3mlm), Shiraz (1mlm) & Isfahan (2mlm) Kashan (1mlm) di hotel 4 Bintang.
 • Sarapan pagi di hotel
 • Makan tengahari & makan malam di restoran muslim tempatan / hotel
 • Tiket masuk ke tempat-tempat lawatan
 • Tempat-tempat lawatan seperti yang dinyatakan di dalam jadual perjalanan
 • Professional Tour guide fasih berbahasa  English
 • Tips untuk Guide & Driver seorang sepanjang aturcara
 • 01 beg traveling dari Wira Saujana Travel & Tours
  • 01 mineral setiap seorang / sehari – REFRESHMENT – buah2an / Teh

PAKEJ TIDAK TERMASUK :

 • Lebihan bagasi (KUL – IKA : MYR30 / KG), (IKA – KUL : USD20 / KG)
 • Perbelanjaan peribadi (dobi,telefon,minuman dll)
 • Lawatan tambahan selain yang tidak dinyatakan di atas

Aturcara Perjalanan IRAN

IRAN : Tehran, Shiraz, Isfahan, Kashan & Qom City
Tarikh : 21 APR – 28 APR 2019 (9 Hari 6 Malam)
Penerbangan : Mahan Air
Harga : RM 6,690 seorang

HARI ATURCARA
HARI 01
Berkumpul di KLIA, 3 jam sebelum berlepas iaitu pada jam 7pm bagi urusan pendaftaran masuk (Check-in). Wakil kami akan menguruskan urusan anda semua. Anda akan bertolak ke Tehran dengan menaiki pesawat Mahan Air no pesawat W5 pada jam 2315pm.
HARI 02
Tiba di Tehran pada jam 0315am. Setelah urusan Imigration dan baggage Claim, ”Meet and Greet” dengan tour Guide. Kemudian ke Restoran untuk sarapan pagi. Seterusnya ke hotel check in di hotel untuk berehat. Kemudian anda akan dibawa melawat ke Bandar Tehran antaranya melawat Gate of Tehran dan Golestan Palace - Golestan Palace juga dikenali sebagai "Kakheh Golestān" adalah bekas Qajar kompleks di Raja di ibu kota Iran. Ia adalah monumen bersejarah Tehran, Golestan Pal ace (juga di kenali Gulistan Palace)(The Rose Garden Palace) yang tertua milik kepada sekumpulan bangunan diraja yang telah disertakan sekali dalam tembok-beratap jerami lumpur. Selepas itu anda bebas membeli belah. Makan tengahari dan makan malam disediakan. Kembali ke hotel. Bermalam di Tehran.
HARI 03
Sarapan di Hotel. Check out dari hotel. Melawat Carpet Museum ( & Jewellery Museum. Membeli belah di Grand Bazaar. Selepas makan tengahari di restoran tempatan, anda akan ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Shiraz. Shiraz - dikenali sebagai penyair bandar, wain dan bunga dan juga dianggap oleh banyak orang Iran sebagai bandar taman, kerana banyak taman-taman dan pokok buah-buahan yang dapat dilihat di bandar. Selain itu ia mempunyai komuniti Yahudi dan Kristian utama dan rakit Shiraz terdiri daripada karya mozek bertatahkan reka bentuk segi tiga; perak; tumpukan karpet dan menenun Kilim, yang dipanggil Jajim di kampung-kampung dan di antara suku-suku. Setibanya anda di Shiraz, Check in di hotel. Kemudian Melawat Makam Hafez - Beliau seorang mistik dan penyair Iran, dilahirkan antara tahun 1310-1325 di Shiraz, Iran Dibina pada tahun 1953 di sebuah taman, makam adalah sebuah pavilion terbuka kecil; di dalamnya adalah batu nisan marmer dengan beberapa ayat-ayat penyair. Salah satu rumah teh yang paling baik (chaikhaneh) di Shiraz boleh didapati dengan alasan, di sekeliling kolam segi empat tepat, Kolam. (Pilihan) -Anda boleh duduk-duduk di atas kusyen sambil minum secawan teh, atau naik air sambil mencerminkan puisinya. Hafez menghabiskan sebahagian besar hidupnya di bandar asalnya dan meninggal di sana pada tahun 1389. Dia dianggap tuan rumah Ghazal yang tidak dipertikaikan, dan puisinya mencerminkan kekayaan dan kehalusan yang tidak dapat ditandingi oleh bakat hebat yang lain, Saadi. Lawatan petang, membeli belah di Vakil bazar. Kembali ke hotel. Makan malam dan makan tengahari di sediakan Bermalam di Shiraz.
HARI 04
Selepas sarapan pagi, Check out dari hotel. Perjalanan menuju ke Isfahan. Dalam perjalanan melawat Persepolis - ibukota Iran kuno, yang merupakan salah satu pusat upacara dan rohani dari warisan terbesar dunia kuno. Di sini, anda akan benar-benar memahami kemuliaan dan kekuatan Persia purba. Ia diasaskan oleh Darius I pada 518 B.C. dan diselesaikan oleh Xerxes dan Artxerxes I yang memerintah Persia dari 486-425 B.C. digunakan oleh Raja Achaemenian sehingga "Raja Raja" (Alexandra The Great) yang berasal dari Yunani (Greece) hingga ke ke India memusnahkan mereka di 330BC, dan benar-benar berdiri selama 2000 tahun sebagai lambang perintah dan kuasa. ( out door visit – anda d minta memakai kasut yang sesuai – (walking shoe) topi,sunglass dan lain2. Anda juga akan melawat Naqsh-e-Roshan Makan tengahri dan makan malam di sediakan. Tiba di Isfahan. Check in di hotel. Bermalam di Isfahan.
HARI 05
Selepas sarapan pagi, lawatan bandar penuh hari Isfahan - Satu Warisan Budaya UNESCO Dunia tidak akan percaya bahawa sebuah bandar boleh menjadi cantik. Pusat ke mana-mana lawatan ke Iran, penginapan anda di Isfahan akan menjadi tumpuan semua perjalanan anda. Terletak sekitar 1,500 meter di atas paras laut di Zayanda River. Isfahan menikmati iklim yang sangat baik sepanjang tahun. Walaupun ia adalah penempatan purba, ia mendapat kepentingannya sebagai tamadun awal Iran pada zaman Islam yang terawal. Tetapi pada masa Safavid Shahs (dari 1501-1722) bahawa bandar mencapai reputasi yang dikekalkan hingga ke hari ini. Menurut sumber Safavid, "Isfahan adalah separuh daripada dunia" dan ia terus dihargai oleh rakyat Iran sebagai mutiara yang paling berharga di Persia: Anda akan melawat Imam Square yang terdiri dari, Masjid Imam, Istana Aligapu, Masjid Sheikh Lotfollah. Membeli belah di Iman Square. Kemudian melawat Jambatan Sio Se Pol - seni bina yang indah dan sejarah lama 33 jambatan yang melengkung. Anda akan melawat Khajoo Bridge, Shahrestan Bridge dan membeli belah di Qayseri Grand Bazaar. Makan tengahari dan makan malam di sediakan. Kembali ke hotel. Bermalam di Isfahan.
HARI 06
Sarapan pagi di hotel. Check out dari hotel. Anda akan menuju ke Bandar Kashan - Bandar Kashan adalah salah satu bandar paling terkenal dalam sejarah dan ia telah dikenali sebagai bandar keindahan asli seni bina dan rumah tradisional dengan sistem pengudaraan terbina dalam asli, khas kawasan padang pasir, untuk menjaga udara sejuk beredar di bangunan, yang terkenal dengan permaidani, velvet, tembikar dan jubin kaca. Anda akan melawat Fin Garden, Rumah Brojerdi atau Tabatabaei. Makan tengahari dan makan malam di sediakan. Bermalam di Kashan.
HARI 07
Selepas sarapan pagi, Check out dari hotel. Anda akan kembali ke bandar Tehran, dalam perjalanan singgah di Qom City. Di sini anda akan Masomeh Holy Shrine, Local Bazaar untuk membeli belah. Teruskan perjalanan ke Tehran. Makan tengahari dan makan malam di sediakan. Anda akan ke hotel untuk Check in. Bermalam di Tehran.
HARI 08
Selepas sarapan pagi, hotel Cheek-out untuk meneruskan perjalanan Tehran seperti: Rumah Imam Khomeini dan muziumnya, Selepas lawatan makan tengahari di restoran tempatan, kemudian melawat Makam Imam Saleh dan Tajrish Bazaar untuk membeli belah. Kemudian ke Lapangan terbang untuk penerbangan ke Kuala Lumpur pada jam 2230pm dengan Pesawat Mahan Air W5.
HARI 09
Anda akan tiba di KLIA, pada jam 1000am in shaa Allah

Mahukan konsultansi dari kami? Hubungi 03-6242 9944

PAKEJ PELANCONGAN MUSLIM

Pilih Jenis Pakej Serta Semak Tarikh Penerbangan Disini